באיזה גיל בממוצע מסתיים תהליך יצאית השיניים?

כמעט כל ההורים חווים את סבלו של התינוק שלהם כחלק מתהליך יציאת השיניים. אצל רוב התינוקות השן הראשונה שבוקעת נמצאת בלסת התחתונה וזו שן קדמית והיא יוצאת בממוצע בגיל 6 חודשים כאשר אצל כל תינוק זה משתנה. יש הטוענים כי בקיעת השן הראשונה קשורה למעבר ממזון נוזל למזון מוצק וכאשר התינוק עובר לאכול מזון מוצק, התהליך מתחיל.

תהליך בקיעת 20 שיני-החלב מתחיל כאמור לאחר כמה חודשים ואמור להסתיים לקראת גיל 3. רוב השיניים יוצאות בשנה וחצי הראשונות. חלק מהתינוקות ממש סובלים מכאבים המלווים בבכי, לעתים אפילו בצרחות, שכן תהליך בקיעת השן חותך את בשר החניכיים ולכן מלווה בכאבים. בכדי להקל על הכאב ניתן לתת לתינוק נשכנים אותם מכניסים למקרר או למקפיא, לעסות את אזור החניכיים בעדינות או למרוח תכשירים מאלחשים המכילים קמומיל ושאר צמחי מרפא מרגיעים. במקרים קיצוניים ובהמלצת רופא, ניתן לתת לתינוק משככי כאבים.

איך תדעו שהכי קשור לבקיעת שיניים?

יש כמה סימנים שיכולים להעיד כי מדובר בשיניים כמו למשל ריור מוגבר, התעסקות בלתי פוסק עם הפה, הכנסת חפצים לפה, חניכיים אדומות ולפעמים גם חום שבא והולך.

עם בקיאת השן הראשונה, כדאי להתחיל להקנות לילד הרגלי היגיינה ולהתחיל לצחצח את החניכיים או עם מברשת רכה מאוד או עם אצבעון מיוחד שמעבירים ממש על החניכיים. לקראת גיל 3, ניתן להתחיל לתת לילד לצחצח את שיניו בהדרגה לבדו בכדי לעודד את עצמאותו ולחזק את הבטחון העצמי שלו, אך חשוב לעבור אחריו כי אף ילד בן שלוש לא מסוגל לצחצח את השיניים ביסודיות.

 

מרחבי הרשת:

מטרנה בערוץ יוטיוב

מטרנה – כתבה בגלובס

מטרנה – להזמנה אונליין

מטרנה – להזמנה באתר